Hieronder geef ik een korte omschrijving van mijn aanbod.
Kennismakingsgesprek
Nadat je je telefonisch of via email hebt aangemeld, nodig ik je (jullie) uit voor een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek in de spelkamer. We gaan dan in op mogelijkheden van speltherapie en andere therapieën in het algemeen en in op de vraag of dat jullie kind zou kunnen helpen. Je kunt dan ook de ruimte en het materiaal van de spelkamer bekijken. Je kind is bij dit gesprek niet aanwezig.
Intakegesprek
Dan volgt een intakegesprek, waarbij we verder ingaan op de problematiek van jouw kind. Ook daarbij is jullie kind niet aanwezig. meer hierover
Diagnostische spelsessies en evaluatie
Na dit intakegesprek volgen er twee spelobservaties in de spelkamer en indien gewenst een GOrS test. We bespreken mijn bevindingen vervolgens in een evaluatiegesprek aan de hand van een behandelplan (meer hierover)
Speltherapie
Speltherapie is geschikt voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar (soms iets ouder) Gedurende de behandeling is er elke week een spelsessie. Tijdens de speltherapie sessies gebruik ik soms ook tekentherapie en/ of differentiatie- en fasetherapie. Tijdens de spelsessie kun je op speciaal gedeelte van onze woonkamer op je kind wachten.
Ouderbegeleiding speelt een belangrijke rol bij de behandeling en vindt plaats om de 7 spelsessies. Tussendoor is er altijd ruimte voor vragen via telefoon of email. Schoolobservaties zijn mogelijk, om goed zicht te krijgen op het gedrag van het kind in zijn leergedrag en in zijn interacties met andere kinderen.
In sommige gevallen kan ik met Theraplay werken aan het verbeteren van de relatie tussen ouder en kind.
meer over speltherapie, tekentherapie, differentiatietherapie en fasetherapie en Theraplay bij Speel je vrij
|
 |
kapstok in de hal; welk haakje kies je?
|